Wat is een cupping massage?

Wat is de cupping massage?

Dit is een langzame en ontspannende massage met het gebruik van silicone cups die ervoor zorgen dat het lichaam zichzelf ontgift, gecombineerd met deep tissue, Zweedse en lymfedrainage technieken, om ultieme genezing te bereiken in korte tijd. Het is vergelijkbaar met de werking van compressen/warme compressen, maar heeft een veel beter effect met meer resultaten. Het mechanisme trekt het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug en wordt gereinigd en afgevoerd. De silicone cups die ik gebruik hebben geen irriterende werking op het lichaam.

De cupping massage geeft een lichte roodheid; deze is niet blijvend.

Wanneer een cupping massage?

Ik gebruik de cups altijd in combinatie met een massage, dit zorgt voor een stevige spier- en bindweefselmassage. Als spieren niet of weinig bewegen, en steeds in een bepaalde positie staan, kunnen ze gaan verstijven, verdikken of verkorten. Hierdoor biedt ook cupping dan een uitkomst.

Aangezien er een heleboel afvalstoffen achterblijven in de spieren, omdat de bloedsomloop het moeilijk heeft om het bloed door de verdikte, verstijfde of verkorte spieren heen te duwen. Cupping dwingt de bloedsomloop door deze probleemgebieden heen. Vandaar de eventuele verkleuring, een hele normale reactie van het lichaam dus.
Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam en de stroom vers bloed en lymfe in het getroffen gebied en van het gehele lichaam.

Tarieven

In overleg.

Voordelen cupping massage

  • Verhoogde bloedcirculatie;

  • Minder spierspanning en minder spierspasmen;

  • Sneller spierherstel na het sporten, door de verhoogde bloedtoevoer naar spieren en bindweefsel;

  • Weefsels worden zachter en soepeler door het stretchen en liften hiervan;

  • Verhoogde beweeglijkheid in spieren en gewrichten. Mede doordat lagen weefsel ruimte krijgen en daardoor de bloedstroom naar alle delen en spieren wordt verhoogd;

  • Verbetering van het bindweefsel;

  • Een stevigere, gezondere huid. Door de massage van het bindweefsel en de verhoogde afvoer van afvalstoffen in de huid, kan het collageen in de huid beter herstellen. Met andere woorden: je huid wordt steviger, ‘voller’ en daardoor zijn rimpeltjes minder goed zichtbaar.

Hoe voelt een cupping massage?

Vaak ervaar je tintelingen en een diepe warmte lang na de behandeling. Op het zenuwstelsel heeft het een kalmerend effect en je raakt vaak in een diepe staat van ontspanning. Het behandelde gebied kan rood worden door de stimulatie. In sommige gevallen waar de cup langer op één en dezelfde plek blijft, kan er een zeer diepe en geconcentreerde zg. “Cup Kiss” worden gevormd. Het is een rode/paarsachtige verkleuring op de huid. Het geeft een intense stagnatie van de lichaamsvloeistoffen en toxines in dat gebied. Dit is geen blauwe plek en kan van een paar uur tot een paar dagen duren.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door:

Hennie

© Copyright - Hardloop Bootcamp Asten