Bindweefselmassage

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.

Heb jij regelmatig pijn in jouw benen? Blokkades in de spieren? Of pijn in jouw gewrichten? Dan kan een bindweefselmassage de oplossing zijn.

Het is een intensieve massage, met als doel dat de spanning in de huid afneemt. Bindweefsel bevindt zich namelijk tussen de huid en de spieren. Ik kan door middel van bindweefselmassage jouw huid en bindweefsel prikkelen waardoor de doorbloeding van jouw lichaam verbetert. Bindweefselmassage heeft vaak al op korte termijn effect.

Wat is een bindweefsel massage?

Dit is een massagetechniek die wordt toegepast bij een verhoogde spanning van het bindweefsel. Het zorgt ervoor dat klieren, organen en andere lichaamsdelen gestimuleerd worden, waardoor blokkades verdwijnen.

Bij bindweefselmassage komen afvalstoffen los die zich door de spanning langere tijd hebben opgehoopt in het lichaam. Daarom raad ik aan voldoende water te drinken in de dagen na de behandeling, zodat het lichaam deze afvalstoffen kan afvoeren.

Tarieven

In overleg.

Voordelen bindweefselmassage

  • Een betere doorbloeding van je huid;

  • Verbeterde opname van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen in je huid;

  • Vermindering van verklevingen en ontstekingen van het bindweefsel, zoals cellulitis;

  • Stimulering van je lymfevatensysteem, wat afvalstoffen en vocht afvoert;

  • Stimulering van je zenuwstelsel;

  • Verlichting van gewrichtsproblemen;

Hoe ziet een bindweefselbehandeling eruit?

Samen bespreken we eerst jouw algehele conditie, zodat ik kan bepalen of deze massage een passende oplossing is voor jouw lichamelijke klachten. Daarna voer ik een kort fysiek onderzoek uit om te bepalen welke gebieden behandeld moeten worden. Ik ben gespecialiseerd in het geven van bindweefselmassages en houdt rekening met jouw persoonlijke conditie en grenzen. In overleg bouwen we de duur en intensiteit van de massage op.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door:

Hennie

© Copyright - Hardloop Bootcamp Asten